Όροι χρήσης, αγορών και πολιτική απορρήτου

Εκτύπωση Όρων Χρήσης, Αγορών, Πολιτικής Απορρήτου

Οι παρόντες όροι, προϋποθέσεις και συμφωνίες εφαρμόζονται επί όλων των συναλλαγών που θα πραγματοποιηθούν μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρίας μας με την επωνυμία “ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε.», αριθμός ΓΕΜΗ 120921805000, Α.Φ.Μ. 800411073, ΔΟ.Υ. Ιωνίας Θεσσαλονίκης, ΕΔΡΑ Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 64 και Γιαννούλη, τηλέφωνο και φαξ 2310 766155, e-mail: info@zafiriadis.com.

Οι παρακάτω όροι, προϋποθέσεις και συμφωνίες καλύπτουν την πώληση αγαθών και προϊόντων μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Κατά συνέπεια κάθε χρήστης ο οποίος δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους οφείλει να μην κάνει χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και να απέχει από οποιαδήποτε συναλλαγή με αυτό.

Οι εν λόγω όροι, προϋποθέσεις και συμφωνίες μπορούν να μεταβληθούν οποτεδήποτε από την Εταιρία μας για αυτό και ο εκάστοτε Χρήστης οφείλει να ελέγχει αυτούς προτού πραγματοποιήσει συναλλαγή μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν ελεύθερα να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο της εταιρίας μας με το domain name «www.zafiriadis.com».

Προκειμένου όμως για την χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και ιδίως για την σύναψη συμβάσεων αγοραπωλησίας με την Εταιρία μας με σκοπό την πώληση προϊόντων από Εμάς σε τρίτους απαιτείται η κάτωθι διαδικασία, η οποία πρέπει να ολοκληρώνεται πριν την υποβολή παραγγελίας προϊόντος.

Εφόσον λοιπόν οι Επισκέπτες της Ιστοσελίδας επιθυμούν να προχωρήσουν σε αγορά κάποιου ή κάποιων εκ των προϊόντων μας τότε είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν την προδιαμορφωμένη από εμάς αίτηση στην οποία απαιτείται η καταχώριση της έγκυρης ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Επισκέπτη και ένας κωδικός (Διαδικασία Login – Δημιουργία λογαριασμού). Ο κωδικός (Password) που καταχωρεί κατ’ επιλογήν του ο Επισκέπτης πρέπει να είναι μοναδικός και εξατομικευμένος και χρησιμεύει στην πιστοποίηση των στοιχείων του αντισυμβαλλομένου της Εταιρίας μας. Η φύλαξη της μυστικότητας του κωδικού αυτού είναι αποκλειστική υποχρέωση του πελάτη, καθώς η εταιρία μας δεν γνωρίζει τον κωδικό αυτό και μπορεί μόνον μέσα από την διαδικασία του reset να του αποδώσει καινούριο κωδικό.

Στην αίτηση αυτή ο επισκέπτης υποχρεούται να συμπληρώσει τα αληθή του στοιχεία. Ο επισκέπτης φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την αλήθεια, την εγκυρότητα, ακρίβεια, πληρότητα και ενημέρωση των στοιχείων που καταχωρεί ως στοιχεία του στην αίτηση, και είναι μόνος υπαίτιος για τις τυχόν ποινικές συνέπειες από την δήλωση ψευδών ή ανύπαρκτων στοιχείων.

Σε περίπτωση που οι πελάτες μας επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερωτικό δελτίο – επιστολή από εμάς (newsletter) στην προσωπική τους ηλεκτρονική διεύθυνση, τότε θα πρέπει να το δηλώσουν μέσω του ειδικού συνδέσμου που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας. Σε περίπτωση που επιθυμούν τη μη αποστολή πλέον ενημερωτικού δελτίου, αρκεί να το δηλώσουν με τον τρόπο που στην ιστοσελίδα μας αναφέρεται. Από τη στιγμή εκείνη, θα σταματάει αυτόματα η περαιτέρω και για το μέλλον αποστολή άλλων ενημερωτικών δελτίων – επιστολής από εμάς προς τον συγκεκριμένο πελάτη.

2. ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Η Εταιρία μας καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τα εικονιζόμενα / εμφανιζόμενα προς πώληση αγαθά ή προϊόντα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα να απεικονίζονται όσο το δυνατόν πιο άρτια ώστε ο καταναλωτής να έχει πλήρη γνώση και εικόνα αυτών. Ωστόσο η Εταιρία μας επιφυλάσσεται και δεν δεσμεύεται για ενδεχόμενα τυπογραφικά λάθη ή άλλα σφάλματα που έγιναν εκ παραδρομής ή εκ σφάλματος τρίτων προσώπων ή εκ παρεμβάσεως τρίτων προσώπων ή εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Οι τιμές των προϊόντων μας μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε χωρίς καμία προγενέστερη ειδοποίηση. ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α.

3. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Η Εταιρία μας συμμορφώνεται πλήρως σε κάθε ισχύουσα νομοθετική διάταξη. Κάθε πληροφορία που παρέχεται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρέχεται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία απολύτως εγγύηση κανενός είδους.

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι υπαιτιότητας, η ιστοσελίδα μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης/χρήστης των σελίδων, επιλογών, υπηρεσιών και περιεχομένων της ιστοσελίδας μας την οποία και επισκέπτεται ελεύθερα. Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας μας παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Στο μέγιστο βαθμό και σύμφωνα με το νόμο, η ιστοσελίδα μας αρνείται όλες τις εγγυήσεις εκπεφρασμένες ή και συνεπαγόμενες, συμπεριλαμβανομένων, όχι όμως περιοριζόμενων σε αυτό, αυτών, οι οποίες συνεπάγονται την εμπορευσιμότητα και την καταλληλότητα για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Η ιστοσελίδα μας δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης η ιστοσελίδα μας δεν εγγυάται ότι η ίδια ή οποιαδήποτε άλλη συγγενική ιστοσελίδα ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτές τίθενται στη διάθεσή των επισκεπτών/χρηστών/μελών, δεν περιέχουν "ιούς" ή άλλα επιζήμια συστατικά. Η ιστοσελίδα μας δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο επισκέπτης/χρήστης/μέλος και σε καμία περίπτωση η ιστοσελίδα μας.

4. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Εφόσον έχει γίνει η ανωτέρω περιγραφείσα διαδικασία εγγραφής και συνακόλουθα σύνδεσης του Επισκέπτη με το Ηλεκτρονικό μας κατάστημα, τότε ακολούθως και εφόσον φυσικά ο Επισκέπτης το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει σε αγορές προϊόντων από το Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα.

Αφού επιλέξει το προϊόν ή τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν, ο Πελάτης παραγγέλνει αυτό/αυτά, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Τα στοιχεία που στην φόρμα απαιτούνται είναι: όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, ταχυδρομικός κώδικας, Πόλη, Τηλέφωνο (σταθερό ή κινητό), διεύθυνση e-mail και Χώρα. Η Εταιρία μας ουδεμία παρέμβαση δύναται να ασκήσει στα δεδομένα που καταχωρεί ο Πελάτης, τα οποία εκλαμβάνει ως ορθά και αληθή, επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμου δικαιώματος της σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι αυτά είναι πλαστά, ψευδή ή ανυπόστατα. Στην αίτηση αυτή ο Πελάτης υποχρεούται να συμπληρώσει τα αληθή του στοιχεία. Ο Πελάτης φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την αλήθεια, την εγκυρότητα, ακρίβεια, πληρότητα και ενημέρωση των στοιχείων που καταχωρεί ως στοιχεία του στην αίτηση, και είναι μόνος υπαίτιος για τις τυχόν ποινικές συνέπειες από την δήλωση ψευδών ή ανύπαρκτων στοιχείων. Με την συμπλήρωση των στοιχείων αυτών και την αποστολή τους στην Εταιρία μας, ο Επισκέπτης καταχωρείται στην Εταιρία μας.

Σε περίπτωση που πελάτης μας επιθυμεί την διαγραφή του τότε μπορεί να μας το δηλώσει εγγράφως μέσω φαξ στο 2310 766155 ή μέσω mail στο info@zafiriadis.com

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται πριν την υποβολή της παραγγελίας η προαποδοχή των παρόντων όρων, προϋποθέσεων και συμφωνιών ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής της παραγγελίας. Με την σήμανση αυτή ο Πελάτης δηλώνει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι πριν την υποβολή της παραγγελίας του έλαβε γνώση αυτών καθώς επίσης και ότι γνωρίζει και αποδέχεται ότι εν λόγω παραγγελία ενέχει υποχρέωση πληρωμής σε Εμάς του τιμήματος των παραγγελθέντων προϊόντων. Ακολούθως η παραγγελία περιέρχεται αυτόματα στην Εταιρία μας. Μέχρι την στιγμή αυτή, υφίσταται πρόταση του Πελάτη για την σύναψη σύμβασης αγοράς.

Μόλις η Εταιρία μας αποστείλει στον Πελάτη την επιβεβαίωση περιέλευσης σε αυτήν της παραγγελίας του, η οποία έχει μορφή e-mail, τότε η παραγγελία θεωρείται ληφθείσα από την Εταιρία. Ο Πελάτης λαμβάνει ειδική προς τούτο ενημέρωση αναλόγως του τρόπου επικοινωνίας που έχει επιλέξει.

Σε περίπτωση που ο Πελάτης διαπιστώσει το οποιοδήποτε λάθος στην παραγγελία του, τότε οφείλει ΑΜΕΣΩΣ να ενημερώσει εγγράφως την Εταιρία μας μέσω Mail στην διεύθυνση info@zafiriadis.com  ή μέσω φαξ στο 2310 766155 ώστε να διορθωθούν τα τυχόν λανθασμένα στοιχεία και να επικαιροποιηθεί ορθά η παραγγελία, καθώς στα στοιχεία που μας έχει δώσει θα γίνει και η παράδοση του προϊόντος.

Η εταιρία μας κατόπιν ελέγχοντας την διαθεσιμότητα, και εφόσον αυτή υφίσταται, αποστέλλει στον πελάτη την λεγόμενη «Επιβεβαίωση Αποδοχής Παραγγελίας». Στην «Επιβεβαίωση Αποδοχής παραγγελίας» θα αναγράφεται αναλυτικά το παραγγελθέν προϊόν και τα χαρακτηριστικά αυτού, η τιμή, τα έξοδα αποστολής και γενικότερα όλες οι λεπτομέρειες της παραγγελίας. Από την στιγμή αυτή η ενοχική σύμβαση της πώλησης μεταξύ της Εταιρίας μας και του Πελάτη θεωρείται συναφθείσα δημιουργώντας σχετικές αξιώσεις για τα συμβαλλόμενα μέρη.

5. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

Προκειμένου η εταιρία μας να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, αναγράφει δίπλα σε κάθε προς πώληση προϊόν την ένδειξη «διαθέσιμο», αν αυτό βρίσκεται σε απόθεμα ή την ένδειξη «εξαντλήθηκε», σε περίπτωση που το προϊόν εμφανίζεται μεν στον ηλεκτρονικό μας χώρο, ωστόσο δεν βρίσκεται σε διαθεσιμότητα προς πώληση στους πελάτες μας.

Ωστόσο, εξαιτίας ακριβώς της φύσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της ταχύτητας που διέπουν αυτές, η εταιρία μας επιφυλάσσεται για την διαθεσιμότητα των προϊόντων της, εάν αυτά δεν είναι διαθέσιμα κατά τον χρόνο υποβολής της παραγγελίας. Σε μία τέτοια περίπτωση, είτε η παραγγελία δεν θα γίνεται δεκτή από την Εταιρία μας, είτε, σε περίπτωση που το προϊόν εξαντληθεί μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, η Εταιρία μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να ειδοποιήσει άμεσα τον πελάτη με κάποιον από τους τρόπους που αυτός έχει επιλέξει και να ακυρώσει την συναλλαγή επιστρέφοντας στον Πελάτη το ποσό πληρωμής, αναλόγως του τρόπου πληρωμής. Και στις δύο περιπτώσεις η Εταιρία δεσμεύεται να προβαίνει στις ανωτέρω ενέργειες χωρίς υπαίτια καθυστέρηση.

Σε περίπτωση παραγγελίας αποτελούμενης από διάφορα μέρη, αν ένα από αυτά τα μέρη δεν βρεθεί διαθέσιμο, τότε η Εταιρία οφείλει να γνωστοποιήσει άμεσα αυτό στον πελάτη. Ο Πελάτης δικαιούται χωρίς δικαιολογία και εφόσον η παραγγελία δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο σύνολο της λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας, να ακυρώσει την παραγγελία του, στέλνοντας e-mail στο info@zafiriadis.com, η δε Εταιρία υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό στον Πελάτη σε εύλογο χρονικό διάστημα από την λήψη του ακυρωτικού e-mail και σε κάθε περίπτωση όχι μετά την παρέλευση 30 ημερών.

6. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ – ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Οι τρόποι παράδοσης του παραγγελθέντος προϊόντος στον Πελάτη και οι ειδικότεροι όροι που συντρέχουν σε κάθε έναν από αυτούς είναι οι κάτωθι:

α. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΣ:

Σε περίπτωση που ο Πελάτης μας επιλέξει ως τρόπο παράδοσης του παραγγελθέντος προϊόντος, την παράδοση αυτού στο κατάστημα μας στο Ελευθέριο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 64 και Γιαννούλη, τότε ειδοποιείται σχετικά μέσω του ανάλογου τρόπου επικοινωνίας που έχει δηλώσει κατά την υποβολή της παραγγελίας, για την παραλαβή αυτού από το Κατάστημα μας. Στην περίπτωση αυτή, ο Πελάτης υποχρεούται να παραλάβει το προϊόν εντός το αργότερο 5 εργασίμων ημερών από την ειδοποίηση του, οπότε και το προϊόν θα βρίσκεται στο Κατάστημα μας διαθέσιμο για αυτόν. Αν ωστόσο παρέλθουν οι 5 εργάσιμες ημέρες, τότε η Εταιρία μας διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης από την σύμβαση καθώς και όλες τις συναφείς, νόμιμες αξιώσεις της λόγω της υπαναχώρησης. Αν ο Πελάτης αδυνατεί να προσέλθει ο ίδιος για την παραλαβή του προϊόντος, τότε ο τρίτος μη αγοραστής υποχρεούται να φέρει μαζί του για την παραλαβή του προϊόντος σχετική εξουσιοδότηση προς τούτο από τον αγοραστή καθώς και δημόσιο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ.) που να αποδεικνύει την ταυτότητα του τρίτου παραλαβόντος. Επειδή σύμφωνα με το Νόμο, μετά την παραλαβή του πράγματος ο κίνδυνος μεταβαίνει στον Αγοραστή, ο Αγοραστής (ή ο Τρίτος, ο οποίος κατά τα ανωτέρω λειτουργεί στο όνομα και για λογαριασμό του Αγοραστή) οφείλει να ελέγχει επιμελώς το πράγμα που του παραδίδεται και να βεβαιώνει, υπογράφοντας το σχετικό έντυπο, ότι παρέλαβε το παραγγελθέν πράγμα και ότι το παραδοθέν σε αυτόν πράγμα είναι αυτό το οποίο παρήγγειλε και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

β. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ:

Σε περίπτωση που ο Πελάτης επιλέξει ως τόπο παράδοσης του πράγματος, τόπο που ο ίδιος επιθυμεί, τότε το πράγμα παραδίδεται από την Εταιρία μας, σε Εταιρία Ταχυμεταφορών, η οποία αναλαμβάνει την παράδοση του πράγματος στον Πελάτη. Ο Πελάτης είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για την ορθότητα, αλήθεια και πληρότητα των στοιχείων που ανέγραψε κατά τον προσδιορισμό του τόπου παράδοσης. Σε περίπτωση που ο τόπος αυτός είναι ψευδής ή δεν ανήκει στον Πελάτη τότε η Εταιρία μας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της. Σε περίπτωση που η διεύθυνση παράδοσης δεν ανήκει στον Πελάτη  αλλά σε κάποιον Τρίτο, στον οποίο το πράγμα θα παραδοθεί ως «δώρο», τότε ο Αγοραστής οφείλει να καταχωρήσει όλα τα απαραίτητα αιτούμενα στοιχεία στην σχετική προς τούτο φόρμα, ώστε η Εταιρία μας να γνωρίζει ότι πρόκειται να ακολουθηθεί η διαδικασία του «Δώρου». Σε κάθε περίπτωση παράδοσης του πράγματος μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών, τόσο ο Αγοραστής όσο και ο Τρίτος – Δωρεοδόχος (στην περίπτωση του Δώρου κατά τα ανωτέρω) οφείλει να επιδεικνύει σχετικό έγγραφο δημόσιας Αρχής για την ταυτοποίηση του προσώπου, ενώ ειδικά για την περίπτωση που το πράγμα παραδίδεται σε κάποιον Τρίτο, ο οποίος λειτουργεί στο όνομα και για λογαριασμό του Αγοραστή (όχι δηλαδή στην περίπτωση του Δώρου), τότε ο τρίτος πρέπει να έχει σχετική εξουσιοδότηση για την παραλαβή του πράγματος καθώς και σχετικό έγγραφο από δημόσια αρχή για την διαπίστωση της ταυτοπροσωπίας. Επειδή σύμφωνα με το Νόμο, μετά την παραλαβή του πράγματος ο κίνδυνος μεταβαίνει στον Αγοραστή, ο Αγοραστής (ή ο Τρίτος, ο οποίος κατά τα ανωτέρω λειτουργεί στο όνομα και για λογαριασμό του Αγοραστή) οφείλει να ελέγχει επιμελώς το πράγμα που του παραδίδεται και να βεβαιώνει, υπογράφοντας το σχετικό έντυπο, ότι παρέλαβε το παραγγελθέν πράγμα και ότι το παραδοθέν σε αυτόν πράγμα είναι αυτό το οποίο παρήγγειλε και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

7. ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.

Σε περίπτωση που η παράδοση του παραγγελθέντος πράγματος πρέπει να πραγματοποιηθεί δυνάμει της σχετικής ενοχικής συμφωνίας μεταξύ της Εταιρίας μας και του Πελάτη μας στην Ελληνική Επικράτεια, τότε η Εταιρία μας δεσμεύεται να παραδώσει αυτό μέσα σε προθεσμία 3 με 5 ημερών ενώ σε περίπτωση που η παράδοση του πράγματος πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τα ανωτέρω στο Εξωτερικό, τότε η Εταιρία μας δεσμεύεται να παραδώσει αυτό μέσα σε προθεσμία 14 ημερών. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο προβλέπεται βάσιμα ότι η παράδοση της παραγγελίας θα καθυστερήσει τότε η Εταιρία μας θα ενημερώσει άμεσα προς τούτο τον Πελάτη και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η παραγγελία να παραδοθεί εντός σύντομου και εύλογου χρόνου στον Πελάτη.

Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρία μας οφείλει να παραδώσει το πράγμα το αργότερο σε είκοσι ημέρες από την επιβεβαίωση της παραγγελίας εκτός εάν συντρέξουν γεγονότα ανωτέρας βίας. Σε περίπτωση που τα γεγονότα αυτά διαρκέσουν περισσότερο από 30 ημέρες έκαστο από τα συμβαλλόμενα μέρη έχει δικαίωμα να καταγγείλει την σύμβαση χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης ενώ η Εταιρία υποχρεούται άμα τη γνωστοποίηση της καταγγελίας της σύμβασης, να επιστρέψει αμελλητί το ποσό του τιμήματος στον Πελάτη, αναλόγως του τρόπου πληρωμής αυτού.

8. ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

Το κόστος για την ταχυμεταφορά του παραγγελθέντος πράγματος στον Πελάτη μας είναι μηδενικό για κάθε παραγγελία εντός της Ελληνικής Επικράτειας ενώ για κάθε παράδοση παραγγελθέντος πράγματος στο Εξωτερικό, το κόστος ταχυμεταφορών ανέρχεται στο ποσό των 20 € ανά παραγγελία και επιβαρύνει τον Πελάτη μας, ο οποίος οφείλει να προκαταβάλει αυτό, όπως εξάλλου ρητά αναγράφεται και στην πλατφόρμα παραγγελίας του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, μόλις συμπληρωθεί από τον Πελάτη μας ο τόπος παράδοσης.

9. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

Ως τρόποι πληρωμής ορίζονται περιοριστικά οι κάτωθι:

Α. Με κατάθεση στον υπ’ αριθμόν GR3302602820000100200638723 τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρίας μας στην Τράπεζα Eurobank.

Β. Με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.

Στην εν λόγω περίπτωση ο Πελάτης θα πραγματοποιεί την ηλεκτρονική συναλλαγή μέσω παραπομπής (Link) στην οικεία σελίδα της Τράπεζας αποδεχόμενος τους εκεί αναφερόμενους τόσο τραπεζικούς όρους συναλλαγής όσο και τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας της εκάστοτε Τράπεζας. Η δυνατότητα πληρωμής με έναν από τους Α ή Β τρόπους υφίσταται τόσο για την περίπτωση στην οποία ο πελάτης παραλαμβάνει το Πράγμα από το Κατάστημα της Εταιρίας μας, όσο και στην περίπτωση στην οποία το πράγμα του αποστέλλεται σε διεύθυνση επιλογής του (βλ. ανωτέρω υπό 5β).

Γ. Με αντικαταβολή. Ο πελάτης έχει την δυνατότητα να καταβάλει το τίμημα ταυτόχρονα με την παράδοση του προϊόντος είτε στο Κατάστημα της Εταιρίας μας οπότε και ουδεμία χρέωση επιπλέον υπάρχει είτε στην διεύθυνση που ο ίδιος έχει επιλέξει σε μετρητά ή με τη χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας. Η χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας όμως εν προκειμένω είναι επιτρεπτή μόνον στην περίπτωση πληρωμής του τιμήματος στο Κατάστημα μας, καθώς στην άλλη περίπτωση παράδοσης σε διεύθυνση επιλογής του Πελάτη, η εταιρία ταχυμεταφορών που θα πραγματοποιήσει την παράδοση, δεν θα είναι εφοδιασμένη με σχετικό τερματικό. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση αυτή ο Πελάτης δηλώνει ρητά με την αποδοχή των παρόντων ότι η πληρωμή του τιμήματος μπορεί να γίνει μόνον με καταβολή μετρητών.

10. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ.

Μέσα σε προθεσμία 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παράδοσης ή παραλαβής του Πράγματος, ο Πελάτης διαθέτει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την σύμβαση πώλησης χωρίς να προβάλει κάποια αιτιολογία, υπό τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις:

Η υπαναχώρηση αυτή είναι αναιτιολόγητη και έγγραφη. Ο Πελάτης συμπληρώνει το ειδικό έντυπο το οποίο βρίσκεται τόσο στην ιστοσελίδα μας zafiriadis.com/node/408 όσο και εγχαρτωμένο μέσα στην συσκευασία της παραγγελίας και το αποστέλλει στην Εταιρία μας είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης επικοινωνίας είτε μέσω της ταχυδρομικής διεύθυνσης είτε μέσω του φαξ με αποστολή στον αριθμό: 2310 766155. Η Εταιρία μας θα επιβεβαιώσει εγγράφως την παραλαβή της επιστολής υπαναχώρησης, στις ανωτέρω δύο περιπτώσεις.

Η υπαναχώρηση κατά τα παραπάνω δεν αφορά ελαττωματικά προϊόντα ή προϊόντα, τα οποία παρουσιάζουν ελλείψεις συνομολογημένης ιδιότητας για τα οποία εφαρμόζονται άλλες διατάξεις.

Ο Πελάτης υποχρεούται να επιστρέψει το προϊόν στην ακριβή κατάσταση στην οποία το παρέλαβε (“as new”), δηλαδή το προϊόν δεν θα πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί, φθαρεί, αλλοιωθεί, όλα δε τα σχετικά έγγραφα (πιστοποιητικά, κάρτες εγγύησης κτλ.) θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύουν το προϊόν.

Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς από το πρόσωπο που αγόρασε το προϊόν.

Ο Πελάτης δεν υποχρεούται να καταβάλει στην Εταιρία μας το ποσό που δαπάνησε η Εταιρία μας για την αποστολή του προϊόντος, εκτός και αν ο Πελάτης μας ρητώς είχε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλον από τον τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που αναφέρουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Ο Πελάτης μας επιβαρύνεται μόνον με τα έξοδα επιστροφής του πράγματος στην Εταιρία μας, η οποία (επιστροφή) μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον μέσω της Εταιρίας Ταχυμεταφορών με την επωνυμία «Γενική Ταχυδρομική Α.Ε.Ε. _ Ταχυμεταφορών – Ταχυμεταφορές εγγράφων, δεμάτων - μικροδεμάτων» Κεντρικό Λ. Κηφισού, αριθμός 14, ΤΚ 18233, Άγιος Ιωάννης – Ρέντης, τηλέφωνο 210 4851100 και φαξ: 210 4812902 είτε με μεταφορά του πράγματος στο κατάστημα της Εταιρίας μας.

Ο Πελάτης υποχρεούται να επιστρέψει το πράγμα μέσα σε προθεσμία 14 ημερολογιακών ημερών από την περιέλευση της δήλωσης του περί υπαναχώρησης στην Εταιρία μας κατά τα στο υπό στοιχείο 1 αναφερόμενα. Αρκεί και η αποστολή του πράγματος προς την Εταιρία μας στην ως άνω προθεσμία.

Η εταιρία μας υποχρεούται και δεσμεύεται προς τούτο να προβεί χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκε για την απόφαση του αγοραστή να υπαναχωρήσει από την σύμβαση, να επιστρέψει στον αγοραστή κάθε τίμημα που εισέπραξε για την συγκεκριμένη σύμβαση πώλησης, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια μέσα πληρωμής με εκείνα που ο καταναλωτής χρησιμοποίησε για την αρχική συναλλαγή, εκτός και αν συμφωνηθεί μεταξύ της Εταιρίας μας και του Πελάτη κάποιος άλλος διακανονισμός, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει επιστραφεί το προϊόν και τα συνοδευτικά του έγγραφα κατά τα ανωτέρω.

Ειδικά για την περίπτωση πληρωμής μέσω χρήσης πιστωτικής κάρτας, η εταιρία μας υποχρεούται να ειδοποιήσει αμελλητί την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής. Ωστόσο, κατόπιν αυτής της ενημέρωσης, η Εταιρία μας, δεν δύναται να πράξει κάτι άλλο και δεν ευθύνεται για κάτι άλλο, καθώς η ακύρωση της συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε μέσω πιστωτικής κάρτας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον από την Τράπεζα ως εκδότρια της πιστωτικής κάρτας, δυνάμει και βάσει των ειδικότερων όρων της τραπεζικής σύμβασης μεταξύ της Τράπεζας και του Πελάτη.

Η εταιρία μας δηλώνει ρητά και σύμφωνα με το Νόμο ότι δικαιούται να παρακρατήσει την επιστροφή του τιμήματος μέχρι να λάβει πίσω το ή τα πράγμα/πράγματα ή μέχρις ότου ο Πελάτης μας, μας  παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε το πράγμα πίσω.

Σε περίπτωση που κάποιο πράγμα συνοδεύεται με δώρο, τότε κατόπιν άσκησης της δήλωσης υπαναχώρησης, το δώρο πρέπει να επιστραφεί μαζί με το Πράγμα.

11. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΤΆ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 3ιβ ν. 2251/1994.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης, όπως αυτό ανωτέρω ορίστηκε και περιγράφηκε, δεν παρέχεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Α. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Πελάτης δεν χρησιμοποίησε τον διαδικτυακό τόπο του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, αλλά επισκέφθηκε το κατάστημα μας στο Ελευθέριο Κορδελιό  Θεσσαλονίκης και αγόρασε από εκεί προϊόν/προϊόντα μας, καθώς αυτές οι συμβάσεις πώλησης δεν είναι συμβάσεις πώλησης τελούμενες από απόσταση.

Β. Στις περιπτώσεις πώλησης σκουλαρικιών για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των καταναλωτών.

Γ. Στην περίπτωση που συγκεκριμένο προϊόν κατασκευάστηκε κατόπιν συγκεκριμένων, σαφώς εξατομικευμένων προδιαγραφών που έθεσε ο πελάτης.

12. ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ‘Η ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΛΕΙΠΕΙ Η ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.

Σε περίπτωση που το πράγμα εμφανίζει ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο πελάτης έχει βάσει Νόμου (αστικός Κώδικας, άρθρο 540) τα εξής δικαιώματα διαζευκτικά:

Συγκεκριμένα ο πελάτης μπορεί 1. να απαιτήσει χωρίς επιβάρυνση του την διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός εάν μία τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες, 2. να μειώσει το τίμημα, 3. να υπαναχωρήσει από την σύμβαση, εκτός και αν πρόκειται για επουσιώδες ελάττωμα. Η εταιρία μας οφείλει να πραγματοποιήσει την διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Για να θεωρηθεί μία ιδιότητα συνομολογημένη θα πρέπει αυτή να έχει συμφωνηθεί εγγράφως από τον Πελάτη και την Εταιρία μας, ώστε να εκλείψει η πιθανότητα διενέξεων και αμφισβητήσεων.

Κατά τα λοιπά ισχύει ο Αστικός Κώδικας και όλες οι σχετικές διατάξεις του.

Σε κάθε περίπτωση ο Πελάτης πρέπει να ενημερώνει άμεσα την Εταιρία μας τόσο για την διαπίστωση ύπαρξης ελαττώματος όσο και για την έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας είτε μέσω μέηλ, είτε μέσω φαξ ή με οποιονδήποτε άλλο έγγραφο τύπο.

Επιπλέον τούτου, σε κάθε περίπτωση η Εταιρία μας με δικούς της συμβούλους και ειδικούς θα εξετάζει το προϊόν για το οποίο ο Πελάτης έχει παραπονεθεί για την ύπαρξη ελαττώματος ή για την έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας.

13. ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

Σε περίπτωση που από σφάλμα ακολουθήσει αποστολή προϊόντων σε Πελάτη μας χωρίς αυτός να έχει παραγγείλει τα εν λόγω προϊόντα, τότε ο τελευταίος υποχρεούται αμέσως να ειδοποιήσει σχετικά την Εταιρία μας ώστε να αναφέρει τα σφάλμα και να αναλάβει την επιστροφή των προϊόντων αυτών με δαπάνες και έξοδα της εταιρίας μας. Σε καμία περίπτωση η ανεπιφύλακτη παραλαβή των προϊόντων αυτών ή η παράλειψη ενημέρωσης της Εταιρίας για το σφάλμα, δεν ισχύει ως αποδοχή ή δήλωση βούλησης αγοράς των προϊόντων. Ο Πελάτης ή Τρίτος υποχρεούται σε περίπτωση που η Εταιρία μας ζητήσει πίσω τα προϊόντα της, να της τα επιστρέψει άμεσα, το αργότερο εντός προθεσμίας 8 εργασίμων ημερών από την ημέρα παράδοσης αυτών. Η Εταιρία μας θα τον ενημερώσει για την διαδικασία επιστροφής κατά την οποία καμία επιβάρυνση για τον ίδιο δεν θα υπάρχει. Σε περίπτωση που η ως άνω προθεσμία παρέλθει άκαρπη, τότε η Εταιρία μας θεωρεί ότι ο Πελάτης έχει παραλάβει τα εν λόγω προϊόντα επιθυμώντας την απόκτηση αυτών και δικαιούται να αξιώσει το τίμημα με κάθε νόμιμο τρόπο, τίμημα το οποίο υποχρεούται να καταβάλει ο Πελάτης ως τίμημα αγοράς του προϊόντος που κράτησε.

14. ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ.

Κάθε αίτηση και κάθε στοιχείο το οποίο καταχωρεί ο Πελάτης μας είναι απολύτως εμπιστευτικό και η Εταιρία μας θα το χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς λειτουργίας του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και την ορθή επικοινωνία της με τον Πελάτη. Κάθε mail ή άλλο έγγραφο μας αποστέλλεται από Πελάτη μας δεν κοινοποιείται σε τρίτους παρά μόνον εάν ο Νόμος το επιτάξει.

15. “ΔΕΣΜΟΙ” (LINKS) ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ SITES

Η ιστοσελίδα μας δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων διαδικτυακών τόπων και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω "δεσμών", hyperlinks ή διαφημιστικών με τη μορφή banners, skin, adventorials κ.τ.λ. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στους αντίστοιχους διαδικτυακούς τόπους και σελίδες, οι οποίες και φέρουν κατά αποκλειστικότητα και εις το ακέραιο την ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η ιστοσελίδα μας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των διαδικτυακών τόπων και των σελίδων στις οποίες παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτές κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Σε καμία περίπτωση επίσης δεν ευθύνεται η ιστοσελίδα μας για τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων τα οποία τυχόν επισκέπτες της ιστοσελίδας μας αποφασίζουν να τους δώσουν.

16. “ΔΕΣΜΟΙ” (LINKS) ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

«Δεσμοί» προς το δίκτυο επιτρέπονται είτε μέσω hyperlinks είτε μέσω εικόνων είτε μέσω βίντεο μόνον προς την κεντρική σελίδα του και όχι προς τις σελίδες που έχουν ενδεχομένως κωδικό πρόσβασης εκτός εάν υπάρχει ρητή, αντίθετη συμφωνία μεταξύ του ιδιοκτήτη του περιεχομένου και του παραπέμποντος σε αυτό φορέα.

17. COOKIES KAI IP ADDRESSES

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να συλλέγει και να χρησιμοποιεί cookies και IP addresses.

Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη/χρήστη/μέλους και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου που είναι αποθηκευμένο ή εγκατεστημένο στον προσωπικό υπολογιστή του. Τα cookies χρησιμοποιούνται προκειμένου να αναγνωρίζεται από την ιστοσελίδα μας ο επισκέπτης/χρήστης των παρεχόμενων από την ιστοσελίδα μας υπηρεσιών και επιλογών. Διευκολύνουν την πρόσβαση του επισκέπτη/χρήστη στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να διαπιστώνεται σε ποιες περιοχές η ιστοσελίδα μας έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ή είναι πιο δημοφιλής ή και για λόγους marketing. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/χρήστης δεν επιθυμεί την χρήση cookies δεν θα έχει πρόσβαση σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας.

IP Address είναι η διεύθυνση ΙΡ μέσω της οποίας ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του εκάστοτε επισκέπτη/χρήστη/μέλους έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Και οι διευθύνσεις ΙΡ χρησιμοποιούνται για στατιστικούς ή για λόγους marketing.

18. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

Τα σήματα αλλά και όλο το περιεχόμενο της εν λόγω ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού μας καταστήματος συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων και των παρεχομένων υπηρεσιών έχουν καταχωρηθεί στις αρμόδιες Αρχές και προστατεύονται ως νομίμως κατοχυρωμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Διεθνή χώρο, αποτελώντας πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία της Εταιρίας μας. Κάθε χρήση των σημάτων από τρίτο πρόσωπο μη εξουσιοδοτημένο προς τούτο, απαγορεύεται απολύτως, τιμωρείται δε βάσει των ισχυόντων νομοθετικών διατάξεων. Συνεπώς, κανένα εξ αυτών δε δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ο εκάστοτε Πελάτης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά ή με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του παρόντος εντύπου. Η εμφάνιση τους στην ιστοσελίδα μας επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι έχουμε πρόθεση να μεταβιβάσουμε ή να εκχωρήσουμε οποιοδήποτε πνευματικό ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας δικαίωμα μας.

19. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Είμαστε οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος με την ονομασία «zafiriadis.com».

Η εταιρία μας έχει την επωνυμία «ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤIΑΔΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε.». Α.Φ.Μ. 800411073. Έδρα μας είναι το κατάστημα μας στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου αριθμός 64. Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι τα κάτωθι:

Τηλέφωνο: 2310 766 155 (σε εργάσιμες ημέρες και σε ώρες λειτουργίας μεταξύ 10.00 π.μ. και 15.00 και 17.30. μ.μ. - 21.00 μ.μ εκτός των απογευματινών ωρών Δευτέρας και Τετάρτης).
Φαξ: 2310 766 155
e-mail: info@zafiriadis.com

Παρακάτω θα Σας παρουσιάσουμε την νέα μας πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τον Κανονισμό 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία Σας παρακαλούμε να αναγνώσετε με προσοχή. Η πολιτική αυτή έχει συνταχθεί από Εμάς σε πολύ απλή γλώσσα ώστε να είναι εύκολα κατανοητή. Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή ερώτηση Σας μην διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που ανωτέρω Σας αναφέραμε. Η εν λόγω πολιτική απορρήτου συμπληρώνει τους λοιπούς όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας και του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και δεν τους αντικαθιστά. Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι η Εταιρία μας, τα στοιχεία της οποίας αναφέροναι αμέσως ανωτέρω.

Συλλέγουμε τα προσωπικά Σας δεδομένα όταν αυτό απαιτείται και μόνον τότε (βλ. παρακάτω). Νομική Βάση της επεξεργασίας των δεδομένων Σας είναι είτε η συγκατάθεση Σας είτε η εκτέλεση σύμβασης είτε τέλος η ανάγκη συμμόρφωσης μας με διατάξεις του Δημοσίου Δικαίου. Η επεξεργασία αυτών πραγματοποιείται στην Ελλάδα και μόνον από εμάς.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε τόσο από Εσάς που έχετε πραγματοποιήσει αγορές από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα όσο και από Εσάς που δεν αγοράσατε κάτι από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ωστόσο μας ζητήσατε να ενημερώνεστε για τρέχουσες προσφορές, καμπάνιες, εκπτώσεις και κάθε νέο από το Κατάστημα μας, τα επεξεργαζόμαστε κατά τα κατωτέρω αναλυτικά αναφερόμενα με απόλυτο σεβασμό στο λόγο για τον οποίο μας τα παραχωρήσατε και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την ασφαλή φύλαξη και διαχείριση αυτών.

Για λόγους σαφέστερης παρουσίασης και ευκολότερης κατανόησης του τρόπου λειτουργίας της πολιτικής απορρήτου μας, θα διαχωρίσουμε δύο κατηγορίες στις οποίες μας παραχωρείτε προσωπικά Σας δεδομένα:

Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ:

Συλλέγουμε τα απλά προσωπικά Σας στοιχεία (δηλαδή: Χώρα, Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τ.Κ., Πόλη, Τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) όπως ακριβώς τα καταχωρείτε στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα, όταν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε προϊόντα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, αφενός για την λειτουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και την εκτέλεση των σχετικών συμβάσεων αγοραπωλησίας κατά Νόμω, αφετέρου για την ορθότητα και νομιμότητα των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Ο σκοπός τήρησης Αρχείου με τα προσωπικά Σας δεδομένα και η σχετική επεξεργασία αυτών από Εμάς έχει ως σκοπό αφενός την ορθή και νόμιμη εκτέλεση της εκάστοτε σύμβασης αγοραπωλησίας από απόσταση και ιδίως μέσω του διαδικτύου, αφετέρου την τήρηση των κανόνων του Φορολογικού και Οικονομικού Δικαίου. Για αυτούς τους λόγους (Εκτέλεση Σύμβασης και Νομική Υποχρέωση βλ. και παρακάτω) τηρούμε σχετικό Αρχείο με τα προσωπικά Σας δεδομένα σύμφωνα πάντα με το Νόμο.

Τα προσωπικά αυτά δεδομένα καταχωρούνται από Εσάς κατά την διαδικασία εγγραφής ως Μέλους στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σύνδεσης και υποβολής παραγγελίας προϊόντος. Απολύτως συμμορφούμενοι με την ισχύουσα Νομοθεσία, Σας ζητούμε μόνον τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά Σας δεδομένα ώστε να εκτελέσουμε την σύμβαση αγοραπωλησίας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η λεγόμενη διαδικασία αυθεντικοποίησης, ήτοι δημιουργίας λογαριασμού στο όνομα κάποιου και η λήψη σχετικού κωδικού (password) για την χρήση αυτού είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων καθότι καταρχήν Σας παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης στο λογαριασμό Σας οποτεδήποτε. Η φύλαξη του μυστικού κωδικού είναι εξαιρετικά σημαντική υποχρέωση Σας καθώς αδυνατούμε να ελέγξουμε την από μη νομιμοποιούμενο πρόσωπο χρήση του Κωδικού Σας. Για εμάς κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί τον Κωδικό Σας είναι σαν να συναλλάσσεστε Εσείς μαζί μας.

Χωρίς την υποβολή των ζητούμενων από εμάς στοιχείων για την διαδικασία εγγραφής και σύνδεσης στην ιστοσελίδα μας (login) και χωρίς (αθροιστικά) την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων για την υποβολή της παραγγελίας προϊόντος/προϊόντων, δεν μπορούμε να εκτελέσουμε την συναλλαγή Σας.

Εκτός των ανωτέρω, υπάρχει η περίπτωση να καταχωρήσετε προσωπικά στοιχεία (Χώρα, Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τ.Κ., Πόλη, Τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) ενός τρίτου προσώπου σε περίπτωση που επιθυμείτε να αγοράσετε Εσείς κάποιο προϊόν από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, ωστόσο αυτό θα αποσταλεί σε τρίτο πρόσωπο επιλογής Σας.

Στην περίπτωση αυτή θα διαχειριστούμε τα προσωπικά δεδομένα του τρίτου αυτού προσώπου όπως θα διαχειριστούμε και τα δικά Σας (όπως στην περίπτωση δηλαδή που αγοράσετε για Εσάς κάτι από το κατάστημα μας), σύμφωνα με την παρούσα πολιτική προστασίας απορρήτου.

Ο σκοπός συλλογής των εν λόγω στοιχείων από Εσάς είναι:

1. η ορθή και κατά Νόμω εκτέλεση της σύμβασης αγοραπωλησίας και η άσκηση των εξ αυτής απορρεόντων δικαιωμάτων (λ.χ. έλεγχος άσκησης δικαιώματος υπαναχώρησης από την πλευρά Σας, επιστροφή τυχόν ελαττωματικών προϊόντων και συνακόλουθη ακύρωση σχετικών φορολογικών παραστατικών κτλ.) και

2. Η ορθή και κατά Νόμω εκτέλεση της σύμβασης υπέρ τρίτου, σε περίπτωση που αγοράσετε κάποιο προϊόν από Εμάς, το αποστείλετε όμως σε τρίτο πρόσωπο επιλογής Σας, ως δώρο και

3. Η τήρηση των οικείων Φορολογικών και Οικονομικών διατάξεων δεδομένου ότι πραγματοποιείται συγκεκριμένη συναλλαγή μεταξύ μας η οποία γνωστοποιείται στις Αρμόδιες Φορολογικές Αρχές.

Τα στοιχεία Σας αυτά θα παραμείνουν στην διάθεση της Εταιρίας μας σύμφωνα με το Φορολογικό και Αστικό Δίκαιο για 12 έτη και κατόπιν θα διαγραφούν αυτόματα από το Αρχείο Μας.

Τα στοιχεία Σας αυτά μπορείτε ανά πάσα στιγμή εισερχόμενοι με τον προσωπικό Σας κωδικό (Password) να τα εκτυπώσετε ώστε να τα φυλάξετε στο Αρχείο Σας, ηλεκτρονικό ή έντυπο για κάθε χρήση.

Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής (Δημιουργία Λογαριασμού) όπως αυτή στους όρους του ηλεκτρονικού μας καταστήματος περιγράφεται, τότε όλα τα μέχρι τότε καταχωρημένα από Εσάς στοιχεία δεν αποθηκεύονται καθόλου από εμάς. Για τα προσωπικά αυτά δεδομένα τα οποία συλλέγονται από Εμάς στα πλαίσια εκτέλεσης της σύμβασης αγοραπωλησίας, άσκησης των σχετικών κατά Νόμω δικαιωμάτων και τήρησης των σχετικών κατά Νόμω υποχρεώσεων έχετε τα δικαιώματα που η Νομοθεσία Σας παρέχει και συγκεκριμένα:

  • Δικαίωμα να ενημερωθείτε για αυτά και για τον σκοπό για τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε, καλώντας μας στο τηλέφωνο 2310 766155, ειδοποιώντας μας εγγράφως μέσω φαξ στο 2310 766155 ή μέσω mail στο info@zafiriadis.com
  • Δικαίωμα να έχετε πρόσβαση σε αυτή είτε εισερχόμενοι με τον προσωπικό Σας κωδικό στον λογαριασμό Σας είτε ερχόμενοι σε επικοινωνία μαζί μας κατά τα ανωτέρω,
  • Δικαίωμα να τα εκτυπώσετε χωρίς καμία χρέωση,
  • Δικαίωμα να μας ζητήσετε να τα μεταφέρουμε σε άλλο πάροχο υπηρεσιών – υπεύθυνο επεξεργασίας και εμείς θα το πράξουμε εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό,
  • Δικαίωμα να τα διορθώσετε ερχόμενοι σε επικοινωνία μαζί μας στην περίπτωση που τα στοιχεία που μας έχετε δώσει ήταν ελλιπή ή ανακριβή ή σε περίπτωση μεταβολής αυτών
  • Δικαίωμα να ζητήσετε την διαγραφή των προσωπικών Σας δεδομένων. Το δικαίωμα αυτό μπορείτε να το ασκήσετε όταν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά Σας δεδομένα προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα Σας. Λόγω όμως της ανάγκης διατήρησης των στοιχείων Σας σε Αρχείο όπως το Αστικό, Φορολογικό και Οικονομικό Δίκαιο επιτάσσει, Σας ενημερώνουμε ότι αυτό το Δικαίωμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν θα μπορείτε να το ασκήσετε ή θα το ασκείτε με κάποιους περιορισμούς.
  • Για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως και στο Δικαίωμα διαγραφής αναφέραμε, θα έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε με την επεξεργασία των στοιχείων Σας,
  • Δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των στοιχείων Σας ερχόμενοι σε επικοινωνία μαζί μας, όταν α. εναντιώνεστε στην επεξεργασία των προσωπικών Σας δεδομένων και μέχρι να επαληθεύσουμε ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τους οποίους μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει δεκτό το δικαίωμα Σας για εναντίωση στην επεξεργασία, β. όταν ζητήσετε αντί για την διαγραφή, τον περιορισμό της επεξεργασίας των στοιχείων Σας και μέχρι να επαληθεύσουμε ότι υπάρχουν ή δεν υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να γίνει δεκτό το δικαίωμα Σας , γ. όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια και την ορθότητα αυτών και μέχρι να γίνει η τελική επαλήθευση,
  • Δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), Τηλέφωνο: 210 6475600, Φαξ: 210 6475628, e-mail: contact@dpa.gr ) για κάθε είδους παραβίαση στην οποία τυχόν έχουμε υποπέσει.
  • Ωστόσο σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε διευκρίνηση μην διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας με έναν από τους ανωτέρω αναφερόμενους τρόπους για ο, τιδήποτε χρειάζεστε.

Εμείς δεν προβαίνουμε σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο διάθεση ή δημοσίευση των προσωπικών Σας δεδομένων σε κανέναν τρίτο φορέα πλην 1.αυτών με τους οποίους θα συνεργαστούμε για την ολοκλήρωση της παραγγελίας Σας, δηλαδή στις συνεργαζόμενες εταιρίες ταχυμεταφορών οι οποίες θα αναλάβουν την μεταφορά και παράδοση των προϊόντων Σας. Οι μεταφορικές εταιρείες ενδέχεται να επικοινωνήσουν μαζί σας για να ζητήσουν διευκρινήσεις αλλά και να σας ενημερώσουν για την παράδοση των προϊόντων σας, και 2. Των τρίτων συνεργατών μας οι οποίοι παρέχουν στην εταιρία μας υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης όπως είναι λ.χ. οι υπηρεσίες Hosting (φιλοξενίας). 

Μόνη άλλη περίπτωση να πρέπει να προβούμε σε διάθεση τον δεδομένων Σας προς τρίτους (εκτός φυσικά των περιπτώσεων που ανωτέρω αναφέραμε) είναι η περίπτωση να πρέπει να συμμορφωθούμε με σχετική Διάταξη Νόμου ή σχετική Δικαστική Απόφαση και προς τις αρμόδιες και μόνο Αρχές. Και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο και πάλι θα προσπαθήσουμε άμεσα να Σας ενημερώσουμε για την ανάγκη γνωστοποίησης των προσωπικών Σας δεδομένων.

Τα προσωπικά Σας δεδομένα τα επεξεργαζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν τυχόν μεταφέρουμε τα προσωπικά Σας δεδομένα προς επεξεργασία εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, τότε αυτό θα γίνει αφού έχουμε λάβει από Εσάς την σχετική και συγκεκριμένη προς τούτο συγκατάθεση Σας ή εφόσον υπάρχει Νομικός Λόγος που μας επιτάσσει προς τούτο και πάντα με την τήρηση της ισχύουσας Νομοθεσίας αναφορικά με τις εγγυήσεις που απαιτούνται για την διαβίβαση προσωπικών δεδομένων.

Β. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΜΑΣ (newsletter).

Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να καταχωρίσετε στον σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας μας την διεύθυνση ηλεκτρονικού Σας ταχυδρομείου ώστε να λαμβάνετε:

1. Τις προσφορές μας ή / και
2. Τα νέα μας (Newsletter).

Είναι στην διακριτική Σας ευχέρεια να επιλέξετε ένα από τα ανωτέρω δύο αντικείμενα.

Με την καταχώριση της ηλεκτρονικής Σας διεύθυνσης και την επιλογή που έχετε κάνει μας δίνετε επί της ουσίας την συγκατάθεση Σας να Σας αποστέλλουμε το σχετικό ενημερωτικό υλικό και μόνον αυτό. Ο σκοπός δηλαδή της καταχώρισης αυτής από Εμάς δεν θα είναι άλλος από την ενημέρωση που Εσείς μας ζητήσατε για τις προσφορές , τα νέα μας ή και τα δύο μαζί.

Θέλουμε σε κάθε περίπτωση να Σας καταστήσουμε σαφές ότι δεν απαιτούμε για να πραγματοποιήσετε αγορές, να καταχωρήσετε το e-mail Σας και να λαμβάνετε τα νέα ή/και τις προσφορές μας. Μπορείτε απλώς να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας όποτε το επιθυμείτε, μπορείτε απλώς να πραγματοποιήσετε μία αγορά, ή μπορείτε μόνον να ζητήσατε να λαμβάνετε τα νέα ή/και τις προσφορές μας.

Μπορείτε οποτεδήποτε να διαγράψετε το mail Σας από τη λίστα νέων ή / και προσφορών είτε μέσω της επιλογής unsubscribe στα newsletter  που Σας αποστέλλουμε είτε με επικοινωνία με εμάς (τηλέφωνο, φαξ ή Mail). Εμείς θα κρατάμε τις καταχωρισθείσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις αυτές μέχρι να ζητήσετε την διαγραφή τους. Σκοπός θα είναι η ενημέρωση Σας για τα νεά ή/και τις προσφορές μας.  Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις Σας δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο λόγο εκτός της παροχής σχετικού διαφημιστικού - ενημερωτικού υλικού από το κατάστημα μας κατόπιν της σχετικής προς τούτο συγκατάθεσης Σας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι για τα στο παρόν κεφάλαιο προσωπικά Σας δεδομένα (δλδ. την ηλεκτρονικής Σας διεύθυνση) έχετε τα κάτωθι δικαιώματα:

Δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεση που μας έχετε δώσει για την επεξεργασία των δεδομένων Σας ερχόμενοι είτε μέσω της επιλογής unsubscribe στα newsletter που Σας αποστέλλουμε είτε ερχόμενοι σε επικοινωνία μαζί μας , Δικαίωμα να ενημερωθείτε για αυτά και για τον σκοπό για τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε, δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά, Δικαίωμα να τα εκτυπώσετε χωρίς καμία χρέωση, Δικαίωμα να μας ζητήσετε να τα μεταφέρουμε σε άλλο πάροχο υπηρεσιών – υπεύθυνο επεξεργασίας και εμείς θα το πράξουμε εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, Δικαίωμα να τα διορθώσετε, Δικαίωμα να ζητήσετε την διαγραφή τους, Δικαίωμα να εναντιωθείτε με την επεξεργασία των στοιχείων Σας, Δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των στοιχείων Σας. Για να ασκήσετε τα εν λόγω δικαιώματα παρακαλούμε να έρθετε άμεσα σε επικοινωνία μαζί μας. Επίσης έχετε Δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr, Τηλέφωνο: 210 6475600, Φαξ: 210 6475628, e-mail: contact@dpa.gr) για κάθε είδους παραβίαση στην οποία τυχόν έχουμε υποπέσει. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε διευκρίνηση μην διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας με έναν από τους ανωτέρω αναφερόμενους τρόπους για οτιδήποτε χρειάζεστε.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

Επισκέπτες - χρήστες του κόμβου που είναι ανήλικοι, έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του κόμβου μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους και δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση υποβολής τέτοιων στοιχείων από ανήλικους θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, δεδομένου του όγκου των πληροφοριών που ανταλλάσσονται μέσω διαδικτύου, να διαγράψουμε τις σχετικές πληροφορίες.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι παρούσες ρυθμίσεις Προστασίας προσωπικών δεδομένων διέπονται από το ισχύον Εθνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Οποιαδήποτε τυχόν μελλοντική αλλαγή των τελευταίων θα αποτελέσει και αντικείμενο των δικών μας σχετικών ρυθμίσεων, τις οποίες επιφυλασσόμαστε ρητά να τροποποιήσουμε στο μέλλον, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο, έτσι ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στο εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο. Συνεπώς οι παρόντες όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναθεωρούνται και να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και χωρίς προειδοποίηση, αν και εμείς πάντα θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να έχουν οι χρήστες του διαδικτυακού μας τόπου άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

20. ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΟΙ.

Οι συμβάσεις μεταξύ της Εταιρίας μας και των πελατών μας οι οποίες συνάπτονται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος μας διέπονται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο, ως εκάστοτε αυτό ισχύει. Σε περίπτωση χρήσης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος από χώρα του εξωτερικού, εφαρμογής θα τυγχάνουν πάλι οι παρόντες όροι. 

Οι παρόντες όροι μπορούν και θα αναπροσαρμόζονται κάθε φορά που αλλάζει κάτι στην Πολιτική της Εταιρίας μας ή κάθε φορά που ο Νόμος επιτάσσει να πραγματοποιηθούν αλλαγές. Όλες οι αλλαγές θα πραγματοποιούνται στο παρόν κείμενο χωρίς κάποια άλλη ιδιαίτερη ανακοίνωση.

Κάθε διαφορά που θα δημιουργείται από τις συναπτόμενες συμβάσεις πώλησης μέσω της χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος μας θα επιλύεται με βάσει το Ελληνικό Δίκαιο και αρμόδια θα είναι τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς ο Πελάτης μπορεί να απευθύνεται στους εκάστοτε υπάρχοντες νομοθετικά θεσμοθετημένους φορείς εξωδικαστικής διευθέτησης καταναλωτικών διαφορών, όπως λ.χ. στις ενώσεις καταναλωτών, στην γενική γραμματεία Καταναλωτή , στις κατά τόπους αρμόδιες επιτροπές φιλικού διακανονισμού , στον συνήγορο του Πολίτη κτλ.

Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Alternative Dispute Resolution στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο Πελάτης έχει πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα και διαμένει στην ΕΕ μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον ιστότοπο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show

για εξωδικαστική διευθέτηση της διαφοράς. Ο πιστοποιημένος για τον σκοπό αυτό Φορέας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) είναι: Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας (ECC GREECE), Λεωφ. Αλεξάνδρας αρ. 144, 11 471, Αθήνα, +30 2106460284 +30 2106460784 info@eccgreece.gr. Ο Πελάτης μπορεί να επικοινωνεί με τον ως άνω φορέα προκειμένου να τον καθοδηγήσει καθ’ όλη τη διαδικασία υποβολής και διεκπεραίωσης της καταγγελίας του.Όλες οι κοινοποιήσεις πρέπει να γίνονται εγγράφως.

Επισημαίνεται ρητά ότι η προστασία που παρέχει ο Νόμος 2251/1994 αφορά μόνον τον «καταναλωτή», όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται στο άρθρο 1 του ν. 2251/1994. Η ακυρότητα μέρους των παρόντων όρων δεν επιφέρει ακυρότητα όλων των όρων παρά μόνο οδηγεί σε ακυρότητα και ανεφάρμοστο του μέρους, η σύμβαση κατά τα λοιπά ισχύει και λειτουργεί κανονικά.

Οι παρόντες επέχουν θέση ενημέρωσης του άρθρου 3β του ν. 2251/1994.